Nastavlja se akcija “Posadi svoj hlad”

Foto-ilustracija: Pixabay

Opština Apatin i kompanija Apatinska pivara podelili su građanima 300 sadnica belog jasena u okviru nacionalne prolećne akcije „Posadi svoj hlad“. Ovu, već tradicionalnu akciju, organizuje NVO “Zeleni razvojni centar” i do sada je građanima naše zemlje podeljeno 30.000 sadnica belog jasena.

„Apatinska pivara je pokrenula brojne aktivnosti u cilju očuvanja naše planete. Mi to ne radimo stihijski, već je to deo naše strategije održivosti i to radimo u kontinuitetu, dugi niz godina. Zaista nam je drago što je i u našem Apatinu veliki broj građana zaiteresovan za akciju “Posadi svoj hlad”. Mi smo ovom prilikom obezbedili 300 sadnica jasena za Apatin i jedno posebno drvo – crveni kanadski javor. Čast nam što će upravo ambasador Kanade, gospodin Norman posaditi javor koji će širiti svoje grane upravo u našem gradskom parku, plućima našeg grada,“ izjavio je Igor Vukašinović, generalni direktor Apatinske pivare.

Prolećna akcija „Posadi svoj hlad“ samo je jedna od aktivnosti, koju je podržala Apatinska pivara, u mesecu kada se širom sveta obeležava Dan planete Zemlje. Besplatne sadnice jasena podeljene su građanima Sombora i Apatina.

Mi smo posadili već 4.000 sadnica u ovoj godini i veoma nam je drago što se ovim aktivnostima pridružila i Apatinska pivara. Ova kompanija brine o dobrobiti ove opštine i moram da podsetim da je još 2016. godine, Apatinska pivara napravila postrojenje za preradu otpadnih voda vredno 13 miliona evra, koje mnogo znači našoj opštini i našim građanima“, rekla je Dubravka Korać, predsednica Opštine Apatin.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti