Naš korak nikada nije bio vredniji!

Nacionalno udruženja roditelja dece obolele od raka Nurdor je pokrenulo akciju „Pruži korak“ namenjenu prikupljanju novca za izgradnju nove roditeljske kuće za porodice u kojima se mališani bore protiv malignih bolesti.

Foto: NURDOR Srbija

Pre tri godine, humanitarnom šetnjom od Beograda do Niša, volonteri Tamara Klarić i Bogdan Stevanović su, „prodajući“ svoje korake društveno odgovornim kompanijama i pojedincima, prikupili više od 3 miliona dinara za izgradnju hematoonkološkog odeljenja Dečje klinike u Nišu. Ove godine svi smo pozvani da im se u sličnom poduhvatu pridružimo.

Formula je jednostavna – 1 km = 100 dinara!

Sve što je potrebno je da na svoje mobilne telefone instaliramo aplikaciju „Pruži korak“, dostupnu na Play i App Store od 16. septembra, i da hodamo, hodamo, hodamo!

Aplikacija broji korake koje napravimo tokom dana. Za svaki pređeni kilometar, donatori iz Srbije će u naše ime uplatiti 100 dinara za izgradnju roditeljske kuće u Beogradu.

Pred Tamarom i Bogdanom je još jednom pružanje koraka duž 256 km naše zemlje, samo što se kreću u obrnutom smeru – od Niša ka Beogradu. Pre dve godine, oni su dobili podršku građana u vidu smeštaja i obroka, ali i društva za pešačenje. Isto je poželjno i sada!

Stajališta za odmor su predviđena u sedam mesta u koja će humani dvojac pristići u popodnevnim časovima:

  • Aleksinac (19. septembar)
  • Pojate (20. septembar)
  • Jagodina (21. septembar)
  • Svilajnac (22. septembar)
  • Smederevska Palanka (23. septembar)
  • Mladenovac (24. septembar)
  • Ripanj (25. septembar)
Foto-ilustracija: Pixabay

Kruna njihovog pohoda biće Marš solidarnosti 26. septembra, koji će početi od Sportskog centra Banjica u 15 časova. Krajnja stanica njihove šetnje je Park Milutina Milankovića ispred Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj. Svi možemo da im se pridružimo u prelasku navedene rute – naravno, uz instaliranu aplikaciju „Pruži korak“ zato što upravo ona vrednuje naše kilometre.

Pozovite svoje prijatelje da se pridruže – lenjivce koji svugde voze automobil kako bi se pokrenuli, aktivne ljude koji trče kako bi njihovo zadovoljstvo bilo i korisno… mame, tate, sestre, braću, komšije. I dijaspora ima priliku da učestvuje! Pored zdravlja klinaca, na taj način doprinosimo i sopstvenom zdravlju i zdravlju planete, a istovremeno sjaja način da se priključite Evropskoj nedelji mobilnosti.

Redakcija Energetskog portala je već u svojoj kancelariji sprovela vrlo agresivnu promotivnu kampanju i čitav kolektiv pruža korak.

Kao i uvek, aktivan je i Nurdor humanitarni broj 1150 na koga se šalju poruke sa sadržajem 1. Cena jedne iznosi 100 dinara. Možemo pomoći i uplatom na račun udruženja: 170-30010715000-82; poziv na broj: 12345; svrha uplate: Pruži korak.

Jelena Kozbašić

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti