„Naš grad u bojama“ – projekat za promociju prirodne i kulturne baštine Novog Sada

Društvo za promociju prirode Srbije je nevladina, neprofitna organizacija koja se bavi promocijom prirode Srbije. Trenutno, Društvo realizuje projekat “Naš grad u bojama” koji je finansiran od strane Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada. Cilj projekta je edukacija mladih kroz kreativne radionice i izložbe čiji rezultat bi bio promocija kao i podizanje svesti građana, pogotovo osnovaca i mladih o prirodnoj i kulturnoj baštini Grada Novog Sada.

Foto: Wikipedia/Mirvladimir

Projekat podrazumeva takmičenje na nivou osnovnih škola u Novom Sadu. Škole koje učestvuju su: OŠ “Sonja Marinković”, OŠ “Petefi Šandor” i OŠ “Đorđe Natošević” čiji će se đaci četvrtog razreda takmičiti u radovima iz oblasti likovne umetnosti na teme “Priroda oko nas”, “Parkovi Novog Sada”…

Sem članova Društva za promociju prirode Srbije, na projektu je uključena i Akademija Umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, čiji će studenti likovne umetnosti biti stručni saradnici i žiri.

Projekat se odvija na dva nivoa. Prvi nivo su likovne radionice u osnovnim školama sa takmičarima koje se održavaju od 7. do 9. novembra, dok je drugi nivo takmičenja glasanje i biranje po pet radova iz svake škole koji idu u finale. 22. Novembra u OŠ “Petefi Šandor” će se održati finale takmičenja, nakon čega će uslediti dodela nagrada za tri najbolja rada. Na svečanu dodelu nagrada će biti pozvani svi učesnici finala, stručna komisija, direktori osnovnih škola i predstavnici Gradske uprave za kulturu.

Izvor: Društvo za promociju prirode Srbije

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti