Nagradni foto-konkurs uoči „Evropske nedelje mobilnosti”

Foto-ilustacija: Unsplash (Lala Azizlio)

Uoči kampanje „Evropska nedelja mobilnosti”, koja će biti održana u Beogradu od 16. do 22. septembra, Grad Beograd organizuje nagradni foto-konkurs pod nazivom „Održiva mobilnost za zdraviji život”, navodi se u saopštenju Grada.

Grad Beograd i Stalna konferencija gradova i opština (SKGO), uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), raspisuju prvi put ovaj izuzetno interesantan nagradni foto-konkurs koji promoviše korišćenje nemotorizovanih vidova prevoza, a sve u cilju podizanja svesti građana o značaju korišćenja ovog vida prevoza, ali i unapređenja kvaliteta vazduha i životne sredine u gradu, u skladu sa ciljevima Plana održive urbane mobilnosti“, objasnio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

On je dodao da Grad Beograd poslednjih nekoliko godina intenzivno radi na usmeravanju ka zelenoj hijerarhiji u saobraćaju, što znači da je namera da se prednost pruži pešacima, biciklistima, korišćenju nemotorizovanog prevoza i javnog prevoza u odnosu na automobile.

„Naš zadatak je da sugrađanima predstavimo održive alternativne načine prevoza i da im objasnimo ekološke izazove sa kojima se suočavaju, i siguran sam da je ovo jedan od najkreativnijih načina da to učinimo“ zaključio je Radojičić.

Konkurs je otvoren od 3. do 12. septembra 2021. godine, a od 16. septembra do 22. septembra biće organizovana izložba najboljih fotografija, kada će biti i uručene nagrade pobednicima.

Više o konkursu saznajte OVDE.

Izvor: Grad Beograd

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti