Momirović: Domaći proizvodi potencijal za jačanje privrede Srbije

Foto-ilustracija: Unsplash (Farsai Chaikulngamdee)

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislav Momirović izjavio je da su domaći prehrambeni proizvodi veliki potencijal za jačanje srpske ekonomije i ocenio kako je važno da međunarodni trgovinski lanci, koji na tržište donose najviše standarde u oblasti bezbednosti i kvaliteta hrane, prepoznaju njihov kvalitet i ponude ih svojim kupcima.

„Srbija ima snažnu prehrambenu industriju. U poslednjih deset godina izvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda porastao je sa 2,1 milijarde evra na 4,2 milijarde evra, što je ujedno i najbolji pokazatelj koliko je naša prehramena industrija ojačala u proteklom periodu“, izjavio je Momirović nakon otvaranja Nacionalnog sajma hrane u organizaciji kompanije Delhaize Srbija, objavilo je ministarstvo.

Dodao je da se u prethodnim kriznim godinama pokazalo koliko je važna jaka domaća proizvodnja, ali i trgovina kao delatnost koja je ključna za adekvatno snabdevanje.

Pročitajte još:

„U okolnostima kada se ceo svet suočava sa krizom globalnog lanca snabdevanja na tržištu, mi uspevamo da stabilizujemo cene, obezbedimo kontinuiranu snabdevenost tržišta, sve proizvode za naše građane i na taj način podržavamo srpsku privredu“, kazao je Momirović.

Kako je istakao, Vlada Srbije će nastaviti da pomaže domaćim proizvođačima kroz različite modele podsticaja, kroz osavremenjavanje proizvodnje i plasmana, spajajući tradicionalna znanja sa novim tehnologijama, jer želi da podstakne promene i dodatna ulaganja u celom lancu snabdevanja – od njive, pa do trpeze.

Izvor: Biznis.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti