Modernizacija aerodroma “Nikola Tesla” bez većih zastoja

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Obimni radovi na modernizaciji i proširenju beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ odvijaju se svakodnevno u skladu sa preporukama nadležnih državnih organa uz maksimalno poštovanje mera zaštite od koronavirusa. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je gradilište novih objekata na beogradskom aerodromu i proverio je kako teku radovi.

Vlada Srbije je dodelila koncesiju za beogradski aerodrom kompaniji “Vansi” jer delimo isti san, a to je da podignemo kapacitet i kvalitet usluga i pretvorimo beogradski aerodrom u najvažnije transportno i putničko čvorište u jugoistočnoj Evropi. Sve nas je pogodila ova globalna pandemija i svestan sam svih problema teškoća koje je izazvala naročito u međunarodnom vazdušnom saobraćaju. Sa druge strane, srećan sam što je koncesionar iskoristio ovaj period da pokrene investicioni ciklus i započne radove na modernizaciji aerodroma”, naveo je ministar Momirović.

Generalni direktor Aerodroma „Nikola Tesla“ Fransoa Berizo naveo je da očekuje da će uprkos svim izazovima, veliki radovi biti završeni po planu u roku od tri godine.

“Kroz planirana proširenja kapaciteta, aerodrom, koji je prošle godine opslužio oko 6,2 miliona putnika, biće u mogućnosti da opsluži projektovanih 15 miliona putnika do kraja koncesionog perioda. Naš cilj je da značajno poboljšamo nivo usluge, komfor i raznovrsnost komercijalne ponude na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla””, rekao je Berizo.

Kada radovi budu završeni, aerodrom će imati proširene terminale, novu umetnutu poletno-sletnu stazu i dodatne rulne staze, dodatne pozicije za parkiranje aviona, novu platformu za odleđivanje i sprečavanje aviona od zaleđivanja, dodatna parking mesta za automobile i nove pristupne puteve.

Izvor: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti