Obustavljeni letovi sa niškog i beogradskog aerodroma

Foto-ilustracija: Unsplash (Serhat Beyazkaya)

Vlada Republike Srbije donela je na jučerašnoj sednici nove mere u cilju suzbijanja širenja virusa KOVID-19.

Odlukom Vlade, međunarodni vazdušni saobraćaj sa Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu, obustavlja se do daljnjeg.

Takođe, zdravstveni i sanitarni inspektori određivaće obavezujuće mere obaveznog zdravstvenog nadzora i mere obavezne samoizolacije i usmenim putem, umesto samo uručivanjem pismenih rešenja, što je do sada bio slučaj.

Dodatno, pravo na ulazak u Republiku Srbiju proširen je na vojne konvoje i transporte za vojne potrebe koji poseduju potrebne saglasnosti.

Vlada Republike Srbije je danas prekid međunarodnog putničkog avio-saobraćaja uvela i na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu. Odluka je stupila na snagu u podne i svi avioni koji do tada budu poleteli sa polaznih destinacija moći će bezbedno da slete na beogradski aerodrom.

Za sve putnike koji slete obavezujuće su mere samoizolacije i njihovo eventualno kršenje biće strogo kontrolisano i kažnjeno u skladu sa zakonom, podsetili su nadležni organi.

Doneta je odluka da se zatvaranje šaltera javnih službi ne odnosi na Poresku upravu, Upravu carina i Upravu za trezor, s obzirom na to da bi njihovo zatvaranje narušilo nesmetano funkcionisanje države, pogotovo u periodu vanrednog stanja.

Sve mere i odluke Vlade donete u prethodnom periodu, kao i one koje će biti donete u danima koji slede, imaju za cilj isključivo zaštitu života i zdravlja svih građana Republike Srbije.

Izvor: Vlada Republike Srbije

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti