Ministarstvo uputilo javni poziv hotelijerima za dodelu subvencija

Foto-ilustracija: Pixabay

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je danas javni poziv za dodelu subvencija namenjenih podršci radu hotelske industrije, zbog poteškoća izazvanih pandemijom koronavirusa. Poziv će biti otvoren do 15. septembra.

Pravo na bespovratna sredstva imaju kategorizovani hoteli, koji se nalaze u privatnom vlasništvu, sa teritorije jedne od 68 lokalnih samouprava, čiji se spisak nalazi OVDE.

„Osnovni preduslovi za sticanje prava za korišćenje subvencija su da nad privrednim subjektima nije pokrenut stečajni postupak, finansijsko restrukturiranje niti postupak likvidacije, kao i da se ne sprovodi postupak za unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR)“, dodaje se u saopštenju.

Hoteli mogu dobiti 350 evra (41.147 dinara) po individualnom ležaju i 150 evra (17.643 dinara) po sobi/apartmanu, u dinarskoj protivvrednosti obračunatoj po srednjem kursu Narodne banke Srbije na na dan kada je državna pomoć dodeljena.

Privredni subjekat gubi pravo na korišćenje subvencije ukoliko smanji broj zaposlenih za više od 10 odsto, u periodu od 15. avgusta zaključno sa 31. decembrom 2020. godine.

Izvor: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti