Međunarodni skup stručnjaka za gas od sutra u Opatiji

Foto: Promo

Vodeći “36. Međunarodni znanstveno-stručni susret stručnjaka za plin” u jugoistočnoj Evropi u Opatiji počinje sutra i trajaće do 18. juna. Organizuju ga Centar za plin Hrvatske i Hrvatska stručna udruga za plin (HSUP), članice Međunarodne gasne unije (IGU).

Učesnici susreta imaće mogućnost da prisustvuju na više od 60 zanimljivih i interaktivnih predavanja, okruglih stolova i diskusija na temu lanca vrednosti prirodnog gasa, uloge prirodnog gasa u energetskoj tranziciji, projekata istraživanja i proizvodnje prirodnog gasa, razvoja strateške gasne infrastrukture u Evropi.

Na konferenciji će učestvovati istaknuti predavači, uticajni stručnjaci, profesori, tvorci politika i poslovni lideri sa istaknutih hrvatskih i evropskih univerziteta, te gasnih i energetskih kompanija i udruženja.

Neki od uglednih predavača su: Andrea Stegher, viši dopredsednik za energetsku tranziciju kompanije SNAM, budući predsednik Međunarodne plinske unije (IGU) u mandatu od 2025. do 2028. te trenutni dopredsednik IGU-a, Dr. sc. Ariel Cohen, viši saradnik Atlantskog veća i direktor Programa za energiju, rast i sigurnost ITIC-a, Gergely Molnar, Međunarodna agencija za energiju (IEA), Martina Prpić, LL.M., Kovačević Prpić Simeunović d.o.o, Roxana Caliminte, Gas Infrastructure Evrope (GIE), Jianguo Feng, Odsek za mašinstvo, Tongji University, Andreja Ana Lopac, LNG Hrvatska d.o.o, Marijan Krpan, Agencija za ugljovodonike, Zsigmond Czike, Pietro Fiorentini.

Konferencija će se održati u skladu s epidemiološkim merama koje su trenutno na snazi.

Izvor: HSUP

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti