Međunarodna konferencija „Dani OIE“ u Puli

Foto-ilustracija: Freepik (freepik)

U Puli će se od 12. do 14. juna održavati konferencija pod nazivom “Dani obnovljivih izvora energije”  koju organizuje udruženje Obnovljivi izvori energije Hrvatske.

Na konferenciji će učestvovati relevantni stručnjaci iz javnog i privatnog sektora kao i visoki predstavnici nacionalnih i međunarodnih institucija.

Cilj konferencije je da kroz zajedničku raspravu i razmenu znanja i iskustava iznedri efikasne načine korištenja obnovljivih izvora energije i na taj način podstakne snažniji razvoj zelenih projekata.

Trodnevni događaj će kroz devet panela i predavanja otvoriti raspravu o javnim politikama u sektoru OIE i odgovoriti na pitanja: jesmo li na sunčanoj strani Evrope, kakva je dalja perspektiva vetroelektrana u Hrvatskoj, mogu li se pojednostaviti pravila za priključenje na mrežu, koji su izazovi pred geotermalnom energijom, kako finansirati OIE projekte, kako biomasu i bioplin staviti u središte pažnje i mnoga druga.

Pročitajte još:

Prirodni potencijal obnovljivih izvora u Hrvatskoj je izrazito velik i predstavlja temelj za ravnomeran nacionalni, ali i regionalni razvoj. Hrvatska ima kapacitet da postane izvoznik i lider u proizvodnji zelene energije u regionu, a cilj konferencije je da omogući učesnicima da pronađu put ka održivoj budućnosti.

OIE Hrvatske organizuju ovu konferenciju pod pokroviteljstvom Ministarstva ekonomije, Ministarstva prostornog uređenja, građevinarstva i državne imovine, Istarske županije, Evropske investicione banke, Evropske banke za obnovu i razvoj i evropskih udruženja WindEurope, SolarPower Europe i European Biogas Association.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti