Seminar “Energetski pasoš zgrade – od zakona do prakse”

Foto-ilustracija: Unsplash (Grant Lemons)

Privredna komora Srbije, uz podršku Fondacije Heinrich Böll i u saradnji sa regionalnim privrednim komorama Kragujevca, Leskovca, Pančeva i Subotice, organizuje seminar „Energetski pasoš zgrade – od zakona do prakse“.

Seminar će se održavati 11. juna u Leskovcu, 13. juna u Pančevu, 14. juna u Kragujevcu i 17. juna u Subotici, u terminu od 11:00 do 15:00 časova.

Cilj seminara je blagovremeno informisanje privrednika i ostalih zainteresovanih strana za nastupajuće obaveze u vezi sa energetskom efikasnošću zgrada. Energetski pasoš je sertifikat o energetskim svojstvima zgrade, koji na slikovit i razumlјiv način daje energetsku ocenu zgrade.

Pročitajte još:

Nјegova namena je da korisnicima pruži informaciju o energetskim karakteristikama zgrade i potrebnim budućim ulaganjima. Pasoš je obavezan prilikom dobijanja upotrebne dozvole za nove zgrade i obimnijih renoviranja postojećih još od 2009. godine.

Najnovijim izmenama Zakona o planiranju i gradnji, predviđeno je da narednih godina sve zgrade, bez obzira na starost i namenu, imaju ovaj dokument.

Osim energetskog pasoša, programom seminara obuhvaćeno je predstavljanje Programa podrške radu Uprave za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti pri Ministarstvu rudarstva i energetike 2023-2027, uslova učešća lokalne samouprave u programu i primera dobre prakse.

Svoje učešće možete potvrditi putem linka najkasnije jedan dan pre datuma održavanja seminara.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti