Mašine se ne gase na putu Novi Pazar – Tutin

Foto-ilustracija: Unsplash (Troy Mortier)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović u utorak se u obilasku radova na rekonstrukciji magistralnog puta Novi PazarTutin uverio da mašine rade danonoćno.

On je istakao da je rekonstrukcija tog puta deo sporazuma na najvećem državnom nivou i da, iako su vremenski uslovi jako teški tokom zime, radnici završavaju svoj deo posla.

„Svi radovi teku dogovorenom dinamikom – na ovoj deonici puta radove izvodi firma Tašjapi, dok je za izgradnju zaobilaznice oko Novog Pazara zadužena ekipa iz Puteva Srbije, koja svoj deo posla završava zadovoljavajućim tempom“, rekao je ministar.

On očekuje još bolji procenat izvršenja čim vremenski uslovi to dozvole.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je se poslednjih godina ulaže u putnu infrastrukturu, što će da stvori uslove za razvoj grada i celog regiona.

Podsetimo i da će deo auto-puta Beograd – Sarajevo od Kuzmina do Sremske Rače biti završen do kraja 2022. godine, a na na proleće počinju i radovi od Rače do Bijeljine.

Izgradnja najzahtevnijeg dela mosta na Savi u dužini od 1.320 metara, koji će se sastojati od betonskih konstrukcija i na levoj i na desnoj obali Save, odvija se takođe planiranom dinamikom.

Na gradilištu je svakodnevno 350 radnika turske kompanije „Tašjapi“.

Prema ranijem dogovoru, most na Savi i deonicu auto-puta Rača- Bijeljina finansiraće Vlada Srbije.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti