Mali ekolozi u Prokuplju

unnamed1Ekološka sekcija Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“ u Prokuplju i ovu, kao i svaku prethodnu godinu započela je akcijom sakupljanja starog papira. Sredstava koja su ovom akcijom sakupili namenili su kupovini mikroskopa za kabinet biologije, ali nagrađivanju najuspešnijeg odeljenja i najaktivnijih učenika.

– Namera nam je da kroz ovu, ali i ostale akcije razvijemo ekološku svest kod naših đaka. Želimo da ih podstaknemo da razviju pozitivan odnos prema zaštiti prirode i njenom očuvanju. Takav stav odavde treba da ponesu i razvijaju ga i tokom daljeg školovanja, ali i koliko god to mogu prenesu na mlađe generacije, istakle su profesorke biologije, koje rukovode Ekološkom sekcijom u ovoj školi Stanojka Knežević i Zorica Stojanović.

One naglašavaju da je odziv đaka bio odličan, jer su bili motivisani time da će im nabavkom novog mikroskopa, časovi biologije biti interesantniji i zanimljiviji.

U toku ove školske godine Ekološka sekcija ove škole će kroz različite akcije promovisati važnost zaštite prirode. Neke od njih biće aktivnosti povodom obeležavanja Dana planete zemlje, Dana zaštite ozonskog omotača, ali i mnoge druge.

Izvor: prokuplje.org.rs

Vesna Vukajlović

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti