U planu energetska sanacija OŠ „Trajko Stamenković“ u Leskovcu

gradjevinarstvo rs energetska efikasnostNa osnovu potpisanog ugovora o zajedničkog realizaciji između grada Leskovca i Evropskog PROGRESA početkom iduće godine počeće radovi na energetskoj sanaciji Osnovne škole „Trajko Stamenković“ u Leskovcu.

Gradonačelnik Leskovca gospodin Goran Cvetanović izjavio je da je povećanje energetske efikasnosti jedan od prioriteta Leskovca zbog ušteda koje se mogu ostvariti, ali i zbog smanjenja emisije gasova sa efektom staklene bašte. On je podsetio da je Leskovac u poslednje tri i po godine uložio preko 60 miliona dinara u energetsku sanaciju javnih objekata.

Energetska sanacija Osnovne škole „Trajko Stamenković“ podrazumeva zamenu dotrajale građevinske stolarije i izradu termoizolacione fasade. Pored toga, biće postavljeni LED paneli koji osim uštede u energiji daju bolje osvetljenje i bolje uslove za rad i boravak u školskim učionicama“. Projekat su finansijski podržali Evropska unija i Vlada Švajcarske sa donatorskim sredstvima u iznosu od 95.000 evra, a grad Leskovac je za budžet projekta obezbedio 14.000 evra. Predloženi projekat deo je programa unapređenja energetske efikasnosti koji grad realizuje preko Agencije za lokalni ekonomski razvoj.

izvor: jugpress.com

foto: gradjevinarstvo.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti