Unapređenje sistema javne rasvete – uspešno završen projekat

led_rasveta_sastanak_6Na konferenciji za medije koja je povodom uspešnog završetka projekta „Unapređenje sistema javne rasvete“  održana nedavno u velikoj sali SO Negotin medijima su se obratili Jovan Milovanović, predsednik Opštine Negotin, Ursula Loubli, direktorka Švajcarske razvojne agencije SDC i Aleksander Grunauer, vođa projekta Nemačke agencije za međunarodnu  saradnju GIZ.

„Instalirano je novih 1189 LED svetiljki u gradu i 38 sela. Jedan od kriterijuma za lokacije novih LED svetiljki  je bilo poštovanje poreskih obveznika od strane lokalnog stanovništva po mesnim zajednicama. LED rasveta je postavljena u svim selima i samom gradu kako bi svi stanovnici videli efekte projekta i bili stimulisani da nastave sa poštovanjem poreskih obaveza.

U realizaciju bili su uključeni pored projektnog tima iz Opštinske uprave i nadležni iz JP za građevinsko zemljište, JKP “Badnjevo“ i Zavoda za urbanističko planiranje i projektovanje kojima čestitam na uspešno obavljenom poslu. Opština Negotin je kreiranjem i realizacijom navedenih  projekata pokazala da ima zadovoljavajuće resurse i profesionalne kapacitete za dalje razvojne aktivnosti i u narednom periodu nastavićemo sa onim aktivnostima koje imaju najviše pozitivnih efekata na lokalnu zajednicu uz poseban akcenat na lokalnu i međuopštinsku saradnju, dalje unapređenje sistema naplate poreza, unapređenje infrastrukture, ruralni razvoj i drugo.“- rekao je Jovan Milovanović, predsednik Opštine Negotin.

Izvor: negotin.rs

Vesna Vukajlović

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti