Lokalne samouprave upoznate sa procesom pristupanja EU u oblasti ZŽS

eko minpolj eu konferencija

U Beogradu je danas održana konferencija „Pristupanje Evropskoj uniji u oblasti zaštite životne sredine i uloga jedinice lokalne samouprave“ koja je imala za cilj da upozna predstavnike lokalnih samouprava sa procesom pristupanja Evropskoj uniji u oblasti zaštite životne sredine.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Stana Božović izjavila je da će ovo ministarstvo podržati realizaciju projekata lokalnih samouprava iz oblasti zaštite životne sredine. Ona je dodala da je započet proces usklađivanja zakonodavstva sa zakonodavstvom Evropske unije, kao i da je potrebno da svi koji učestvuju u ovom procesu (država, lokalne samouprave, nevladin sektor) imaju dobru međusobnu komunikaciju.

Osim toga bilo je reči i o upravljanju otpadom i komunalnim vodama, kao i o upravljanju pravnim aktima iz oblasti zaštite životne sredine.

Konferenciju su organizovali Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine i Stalna konferencija gradova i opština u okviru ENVAP projekta i programa Kraljevine Švedske „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji u procesu evropskih integracija“.

Sandra Jovićević

foto: eko.minpolj.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti