Ozelenjavanje deponije u Šapcu

sabac deponija

Deponija u Šapcu na Dudari, koja je privremeno otvorena devedesetih godina prošlog veka, prošle nedelje je zasuta zemljom. U narednom periodu ovaj prostor će biti ozelenjen, a biće postavljeni i bio-trnovi za prikupljanje gasova iz zemlje i gorionici za njihovo sagorevanje.

Predstavnik JKP „Stari Grad“ gospodin Nenad Tomić u razgovoru za Energetski Portal izjavio je da će početkom sledeće godine biti izvršeno otplinjavanje ove deponije. On je dodao da je opština Šabac sa projektom sanacije deponije konkurisala za IPA fondove Evropske unije.

Gradonačelnik Šapca gospodin Nebojša Zelenović rekao je da je ovaj problem uspešno rešen i da će u narednom periodu biti sprovedene procedure iz Studije za upravljanje komunalnim otpadom.

Direktor JKP „Stari grad“ gospodin Dragan Ninković istakao je da je prostor nekadašnje deponije zasut sa 16620 kubika zemlje, a realizacija ovog projekta iznosila je 4,5 miliona dinara.

Pomoćnik gradonačelnika zadužen za arhitekturu gospođa Marijana Vasić dodala je da će sadnjom cvetnica i mirisnih biljaka biti povećan kvalitet zemljišta na nekadašnjoj deponiji, a radovi će početi sledeće godine.

Inače, deponija na Dudari nije u funkciji otkako je izgrađena regionalna sanitarna deponija u Sremskoj Mitrovici u Jarku.

Sandra Jovićević

foto: sabac.org

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti