Legendarni sportski italijanski brend prodao više hibrida od benzinaca

Foto-ilustracija: Unsplash (nathan-shintas)

Maranelo koji je dugo imao status “grad-firma”, zahvaljujući svetski poznatoj fabrici Ferari iz 1943. godine, poznat je po tome što proizvodi svetski poznate luksuzne automobile. Tokom letnjih meseci pisali smo o tome da je grad spreman da se suoči sa automobilskom industrijom budućnosti – proizvodnjom hibridnih i električnih automobila.

Kompanija je relativno sporije prihvatala elektrifikaciju i prethodnih godina je najavljivano da će njihovo prvo električno vozilo na ulicama biti do kraja 2030. godine. Međutim, kako gotovo svi veliki proizvođači automobila uveliko rade na e-vozilima, ili već imaju svoje predstavnike, bilo je jasno da vozila na električni pogon moraju biti i u asortimanu legendarnog brenda, uz mogućnost da ostanu verni i dosledni i svojim vozilima na benzin.

Sada se već može očekivati još više opcija od Ferarija sa najavom njihovog prvog potpuno električnog modela, za koji se ipak očekuje da će debitovati 2025, o čemu smo ranije pisali.

Pročitajte još:

Foto-ilustracija: Unsplash (spencer-davis)

Nedavni podaci o prodaji sugerišu značajnu promenu u preferencijama potrošača unutar linije legendarnog brenda automobila. U toku razvoja novih modela na novi pogon, hibridi su po prvi put prestigli tradicionalne modele na benzin u prodaji, čineći više od polovine Ferarijeve prodaje u poslednjem kvartalu, izveštavaju strani portali.

Italijanski proizvođač luksuznih sportskih automobila objavio je rezultate svog poslovanja u trećem kvartalu, pri čemu je ostvario je 51 odsto prodaje hibridnih vozila, što je značajan porast u odnosu na 43 odsto u prethodnom kvartalu i značajno povećanje u odnosu na isti period prošle godine, koji je iznosio 19 odsto. 

Međutim, kao što smo naveli, Ferari ne ostavlja po strani svoje motore sa unutrašnjim sagorevanjem, uviđajući da deo njegove klijentele nije spreman da pređe na električni pogon.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti