Lazarevac dobio mehanizaciju za upravljanje otpadom

Foto-ilustracija: Freepik (frimufilms)

Kako bi unapredili sistem upravljanja otpadom i zaštitili životnu sredinu opštini Lazarevac obezbeđena je neophodna mehanizacija za obavljanje komunalne delatnosti upravljanja otpadom.

Ovom mehanizacijom se unapređuje sistem sakupljanja komunalnog otpada na teritoriji Lazarevca, sistem manipulacije komunalnim otpadom, kao i otpadom od građenja i rušenja, navodi se u saopštenju Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Sekretarijat je ove godine sproveo proceduru javne nabavke za tri vozila za sakupljanje i odvoženje komunalnog otpada, tipa prese sa potisnom pločom, radne zapremine 16 kubnih metara, kao i vozila za sakupljanje i odvoženje komunalnog otpada, tipa prese sa potisnom pločom, radne zapremine 12 kubnih metara.

Pročitajte još:

Javna nabavka je sprovedena za nabavku multifunkcionalnog bagera koji predstavlja samohodnu mašinu namenjenu za otkopavanje, transport na relativno kratko rastojanje i utovar otkopnih masa u sredstva transporta, kao i za prenos masa na veća rastojanja i istovar ili odlaganje. Ova vozila će se koristiti za sanaciju divljih deponija, sakupljanje građevinskog i kabastog otpada, kao i za sakupljanje i transport komunalnog otpada u okviru obavljanja svoje delatnosti.

Sekretarijat će u narednom periodu nastaviti sa nabavkom opreme i mehanizacije za upravljanje otpadom na teritoriji grada Beograda. 

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti