Krupni otpad i građevinski šut oštećuju hidraulički sistem na kamionima novosadske „Čistoće“

Bez obzira na brojne apele, radnici JКP „Čistoća“ širom Novog Sada zatiču krupni otpad i građevinski šut pored kontejnera, ali i u njima, što predstavlja veliki problem u radu ovog preduzeća.

Foto: JKP Čistoća, Novi Sad

Кada u kontejnerima završi građevinski šut, beton, okov nameštaja i drugi čvrsti materijali koje radnici JКP „Čistoća“ ne primete zbog drugog kućnog smeća, oštećuje se hidraulički sistem na kamionima i dolazi do ozbiljnih kvarova.

Iako sugrađani imaju dobre i zdrave navike, nažalost očigledno i dalje postoje pojedinci koji odlažu otpad nesavesno. Zato i ovom prilikom JКP „Čistoća“ poziva one koji imaju potrebu da iznose nameštaj ili građevinski šut, da pozovu JКP „Čistoća“ i rezervišu kontejner za krupni otpad.

Svi koji žele da iznajme veliki kontejner od pet metra kubnih mogu da se jave telefonom, na broj JКP „Čistoća“ 021/6333-884, lokal 126, u vremenu od osam do 13 časova svakog radnog dana, kako bi se sa nadležnim poslovođom dogovorili o terminu postavljanja posude. Odlaganje otpada na Gradskoj deponiji je besplatno.

Prema važećoj Odluci o održavanju čistoće u Novom Sadu, kazne za fizička lica za nesavesno iznošenje smeća iznose 8.000 dinara. Za pravna lica te kazne iznose od 50 hiljada do milion dinara.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti