Smeće sa Fruške Gore poštom vraćeno vlasnici u Vrdnik

Foto-ilustracija: Pixabay

Račun za struju bačen na Fruškoj Gori bio je povratna karta da se čitav džak đubreta uredno spakovan vrati svojoj vlasnici u Vrdnik. Ana Pejić, šezdesetčetvorodišnja penzionerka iz Rume, je pronašla pomenuti džak na putu ka svojoj vikendici na Fruškoj Gori.

Nije joj bilo teško da se zaustavi, ispretura po đubretu kako bi pronašla dokaze o počiniocu dela, a a zatim sve uredno pokupi i spakuje i paket za slanje. Napisala je i pismo uz paket, ali priznaje da se potpisala kao član Ekološkog pokreta Vojvodine, uprkos tome što to nije, kako bi postigla svoj cilj i izmamila osećaj krivice kod primaoca paketa i pisma. Slika i priča se brzo proširila mrežama i ovaj potez je naišao na veliku podršku.

„Jedino mi je žao što nisam mogla da vidim njenu reakciju u trenutku kada je otvarala paket i videla da joj se smeće vratilo“, priča Ana za portal Espreso, „Teško mi je da zamislim šta je u nečijoj glavi ko putuje kilometrima da bi istovario džak vreća u predivnu šumu.“

Ana priča da ovo nije prvi put da ovako reaguje i da je nedavno na putu ka svojoj kući zatekla čitavu deponiju i desetak razbacanih džakova đubreta. Istom metodom istraživanja, ona i suprug utvrdili su da smeće pripada uglednoj profesorci sa Vračara, koja takođe tu ima vikendicu. Nije im bilo teško da pokupe smeće i džakove i uredno joj odnesu u dvorište vikendice.

Ona i suprug kažu da su ideju dobili od Iraca. Boraveći u Dablinu naučili su kako se tamo kažnjavaju ovakva dela. Irci đubre vrate vlasniku, sa uplatnicom za kaznu od 400 evra i sutradan u lokalnim novinama objave informaciju šta je uradio i objave njegovu sliku iz lične karte.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti