“Kreni-promeni”: Bilbordi sa QR kodom za merenje zagađenja postavljeni u Beogradu

Nakon Niša, pokret „Kreni-promeni“ je u Beogradu predstavio bilborde sa QR kodom pomoću kojih građani u svakom trenutku mogu da provere koliki je stepen zagađenja.

U okviru kampanje „Istina o zagađenju – imam pravo da dišem“ u Beogradu je postavljeno šest bilborda, u Nišu tri i biće postavljeno još u 23 grada u Srbiji, navodi se u saopštenju “Kreni-promeni”.

Marina Pavlić, izvršna direktorka inicijative „Kreni-promeni“ upozorava na to da više od 15.000 ljudi u Srbiji godišnje umre od zagađenja vazduha.

„Bilbordi su postavljeni zahvaljujući malim donacijama građana! Hvala svima koji su učestvovali. Još jedna mala pobeda građana uprkos sabotiranju nadležnih institucija“, navela je Pavlić.

Pročitajte još:

Podsetila je i da je pokret „Kreni-promeni“ ponudio konkretna rešenja protiv zagađenje i  da su insistirali na postavljanju filtera na termoelektrani u Kostolcu i na subvencionisanju malih kućnih ložišta što se i našlo među budžetskim stavkama.

Kako dodaje inicijativa „Kreni-promeni“ je insistirala i da Radio-televizija Srbije (RTS) počne da izveštava o problemu zagađenja i ukazala da je RTS počeo sa takvim izveštavanjem, ali „stidljivo“.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti