Kragujevac: Potpisan ugovor za sufinansiranje projekata pošumljavanja

Foto-ilustracija: Pixabay

U cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta u 2023. godini grad Kragujevac je sa Ministarstvom zaštite životne sredine potpisao ugovor o dodeli sredstava za sufinansiranje projekata pošumljavanja.

Projekat podrazumeva sadnju 94 stabla od čega 34 stabla sladuna, 35 stabala cera i 25 sadnica crnog bora, a za sadnju novih stabala predviđena je lokacija Spomen parka „Kragujevački oktobar“.

Ukupni budžet za pošumljavanje je 1.250.000 dinara, od čega je grad Kragujevac na osnovu ovog konkursa dobio 1.000.000. dinara od Ministarstva zaštite životne sredine dok je učešće grada 250.000 dinara.

Pročitajte još:

O posvećenosti grada pošumljavanju govori podatak da je na jesen prošle godine na snagu stupila i Odluka o sprovođenu akcije ,,Vrati dah prirodi-posadi drvo’’. Prisećanja radi, ovom Odlukom investitori su u obavezi da prilikom gradnje stambenih ili stambeno poslovnih objekata u Kragujevcu akciju podrže sadnjom jednog stabla za svaki stan ili lokal.

Kada je reč o poslovnim objektima, Odlukom je propisano da se akcija podrži sadnjom jednog drveta na svakih 100 kvadrata projektovane bruto površine ukoliko se gradi objekat do 1000 kvadrata. Ukoliko je površina veća od 1000 kvadrata, još po jedno drvo na svakih 500 kvadrata projektovane bruto površine.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti