Kragujevac – 2 miliona dinara za projekte u oblasti zaštite životne sredine

Foto: Grad Kragujevac

Predstavnici udruženja i organizacija, njih 15, koji su prijavili projekte u oblasti zaštite životne sredine na teritoriji grada Kragujevca, potpisivanjem ugovora dobili su sredstva za njihovu realizaciju.

“Priliku da se prijave za sredstva iz budžeta za svoje projekte imala su sva udruženja i organizacije čiji je program očuvanje i promocija zaštite životne sredine. Budžet za ovu godinu je dva miliona dinara i za pola miliona veći od prethodnog. Ove godine se pokazuje i trend rasta interesovanja udruženja koja su se prijavila. Od 17 predloga 15 je dobilo sredstva, a u planu je da sledeće godine obezbedimo još veći budžet kako bismo i drugim organizacijama omogućili da se prijave i uz podršku grada realizuju svoje projekte. To je jasan pokazatelj da je svest javnosti i građana o važnosti očuvanja i zaštite životne sredine na sve višem nivou i zbog nas i budućih generacija da odrastaju u boljoj i zdravijoj životnoj sredini”, rekao je Stefan Nikezić, član Gradskog veća, navodi se u saopštenju.

Na Javni konkurs koji je Grad Kragujevac Gradska uprava za društvene delatnosti i poslove sa građanima raspisala 25. februara pristiglo je 17 predloga projekata a Komisija za ocenjivanje i selekciju projekata po Javnom konkursu odobrila je 15 među kojima su projekti Centra za ekološko obrazovanje i održivi razvoj, Omladinske organizacije Šumadije, Romskog informativnog centra, Planinarskog društva ”Žeželj”, Unije studenata PMF-a, Udruženja ”Prvi prvi na skali”, Udruženja za promociju i marketing prirodnih vrednosti Ekomar, Stakleno zvono, Ronilačko – spasilačko – sportsko udruženje PONT.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti