Kompanije se premeštaju u prirodu – u mobilnim kancelarijama sa solarnim panelima

Sve veći broj urbanih ljudi se seli u prirodu i sa sobom donosi deo svog urbanog načina života i potrošnje.

Foto: YouTube (screenshot)

Nemačka kompanija „Outside Society“ nudi vam mogućnost da u potpunosti promenite svoje radno okruženje i da se u njihovim mobilnim kancelarijama nadahnjujete prirodom.

Volite prirodu i sveži vazduh? Pa zašto ne biste radili tamo gde drugi provode samo svoje slobodno vreme: u šumi, na plaži ili planini? Outside Society nudi upravo to: postavlja mobilne kancelarije usred prirode, bilo da je reč o šumi kao alternativi ubrzanom ritmu savremenog grada ili plaži na kojoj možete osvežiti svoj um prisećajući se odmora i opuštanja. U prirodi postajete kreativniji, razvijate timski duh i doživljavate radni dan koji nema nikakve veze s vašim svakodnevnim kancelarijskim životom. Dok radite u prirodi, uživate u potpuno novom šumskom iskustvu, udišete šumski vazduh, punite baterije i, naravno, razvijate kreativne ideje koje strateški mogu unaprediti vaše poslovanje.

Kompanije i njihovi zaposleni rade u okruženju koje se brzo menja usled sve veće globalne ekonomske integracije i novih tehnologija. Mnoge od njih, a posebno male firme s manjim brojem zaposlenih, traže promenu svog radnog okruženja kako bi pronašle nadahnuće i podstakle kreativnost. Radni dani provedeni izvan kancelarija postaju sve popularniji i koriste se za razgovore o novim poslovnim rešenjima, brainstorming sesije, timbilding, radionice ili treninge. Najbolje rešenje je upravo uranjanje u prirodu!

Foto: YouTube (screenshot)

Kompanija Outside Society ima sedište u Berlinu i to u prostoru usred gradske divljine poznatom kao „Lichterfelder Weidelandschaft“, gde su njihovi zaposleni okruženi s 500 biljnih vrsta i celim nizom životinja. Njihovi prilagodljivi radni prostori sa staklenim zidovima, fleksibilnim nameštajem i ugrađenim solarnim panelima omogućavaju postavljanje i korištenje kancelarija za bilo koji od ranije navedenih događaja ili aktivnosti na prikladnom mestu, daleko izvan užurbanih poslovnih četvrti. Naravno, u ovim kancelarijskim prostorima postavljenima usred prirode koristi se isključivo obnovljiva energija, a u njima sigurno nećete ostati bez neizostavne kafe i ostalih toplih napitaka.

Izvor: S.F./Ekovjesnik  

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti