Kompanija Sojaprotein najbrža na biznis trci Schneider Electric Serbia Business Run na Paliću

Foto: Radosav Aleksić, Sportit

Nastavak serije poslovnih trka Schneider Electric Serbia Business Run održan je 21. aprila trkom na Paliću. Nakon Novog Sada u aprilu je i Palić bio centar najvećeg tim bilding i najodrživijeg sportsko-poslovnog događaja u Srbiji. Preko 1000 zaposlenih iz 100 kompanija koje posluju na području Subotice i šire trčali su na Paliću. Najbrojnija kompanija je bila Infostud, sa 74 takmičara koja je ujedno proglašena i najfit kompanijom.

Najbrži tim trke je preduzeće Soja Protein, drugo mesto je zauzeo Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu, dok je treće mesto zauzeo tim kompanije Wienerberger. Najbrži u muškoj konkurenciji bio je Dušan Krstić sa Fakulteta tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu, a najbrža koleginica je bila Sandra Uzelac iz kompanije Samer.

Sandra Uzelac, najbolja u ženskoj kategoriji je povodom pobede izjavila: “Na trci je bilo sjajno, vreme nas je poslužilo, drugi put sam u Subotici na Business Run-u i ovo je još jedna pobeda za Samer kompaniju koju predstavljam. Dolazim ovde na druženje i super kada je trčanje povod da izađeš ranije sa posla”.

Dušan Krstić pobednik u muškoj kategoriji je rekao: “Trka je bila sjajna, pogotovo što je na Paliću lep ambijent i bilo je jako zanimljivo trčati ovde. Bilo je puno učesnika i publike, i organizacija je bila sjajna. Ovo je moja druga pobeda i drugo učešće na ovim trkama, a u Subotici prvi put učestvujemo i titula je, na neki način, odbranjena. Nadamo se da ćemo učestvovati i dalje jer je ovo zaista lep događaj za zaposlene”.

Bojan Miljević ispred najbrže kompanije Sojaprotein je istakao: “Business Run na Paliću je, kao i uvek, bio sjajan i ovde se već tradicionalno super provedemo i družimo, a nešto i osvojimo. Zadovoljni smo rezultatom i utisci su fantastični.”

Takmičenjem u trci od 5 kilometara, ali i navijanjem i druženjem posle trke zaposleni su pokazali kako se brane boje svojih kompanija. Osim što su pokazali svoje trkačko umeće, zaposleni su proveli nezaboravno vreme sa svojim kolegama uz timsko fotografisanje, poslovno umrežavanje i žurku sa kolegama iz drugih kompanija.

Schneider Electric Serbia Business Run i na trci na Paliću pokazala je pravi primer održivosti ovakve vrste masovnog događaja. Uz pomoć kompanije Schneider Electric, lidera u domenu održivosti, i drugih kompanija koje su podržale zelenu inicijativu Business Run-a na trci na Paliću su korišćeni solarni paneli koji su pružali deo energije za potrebe trke, kao i solarna klupa za punjenje mobilnih telefona i WI-Fi. Takođe plastične flaše, limenke i karton sa trke su recilirani

Trke zaposlenih biće održane i u Nišu (8. septembra) i Beogradu (29. septembra).

Serbia Business Run tradicionalno podržavaju kompanije kojima je zdrav način života i aktivnost zaposlenih jedna od suštinskih vrednosti, pored naslovnog sponzora partneri serije su i Intersport, Herbalife i Esensa. Svaka od kompanija, pored toga što je stala iza događaja, njemu direktno i doprinosi kroz zanimljive aktivacije ili poklone za učesnike.

Izvor: Beogradski trkački klub

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti