Austrijska bolnica u kojoj se leče i Srbi opet u vrhu liste “Najbolje bolnice na svetu”

Foto: Topone

Pandemija je uticala na sve sektore, a posebno na zdravstveni gde su se usled upotrebe zaštitne opreme i dezinfekcije, kao i učestale primene terapija došlo do povećanja medicinskog otpada. Veliki rizik na životnu okolinu predstavlja opasnost od upravljanja medicinskim otpadom na nepravilan način. 

Uputstva i preporuke za nadležne institucije izdala je Međunarodna asocijacija za upravljanje čvrstim otpadom. 

Na ovakvu  važnu temu za očuvanje zdravlja i naše životne sredine posebno obraćaju pažnju Beč i bolnice u Beču. Tako je Privatna bolnica u Beču VPK (Wiener Privatklinik), uvela procedure za vreme koronavirusa, gde se strogo poštuju pravila. 

Viener Privatklinik (VPK), jedna od najvećih privatnih bolnica u Austrijidrugu godinu za redom dobila je priznanje za jednu od „Najboljih bolnica na svetu 2022“, odnosno međunarodni sertifikat koji izdaje prestižna američka publikacija Njusvik (Newsweek). Rangiranje najboljih svetskih bolnica, koje je uradio Njusvik u saradnji sa Statista, je ove godine obuhvatilo više od 2.200 bolnica u 27 zemalja širom sveta.

Glavni kriterijumi koji su bolnici VPK doneli ovo priznanje su preporuke zdravstvenih radnika, ankete pacijenata, upravljanje kvalitetom i medicinski KPIs.

Viener Privatklinik, smeštena u Beču, jedina je privatna bolnica u Austriji koja je dobila sertifikat „Najbolja bolnica na svetu“. Bolnica svake godine leči više od 12.000 pacijenata, od čega je oko 30 odsto internacionalnih pacijenata iz više od 20 zemalja, posebno pacijenata iz Istočne i Centralne Evrope, uključujući i Srbiju.

Prošle godine je usluge VPK-a koristilo 40 ljudi iz Srbije. Najtraženije medicinske usluge bile su iz oblasti onkologije – pre svega onkološke hirurgije, imunoterapije i hemoterapije – potom traumatologije, kompleksne hirurgije, hirurgije perifernih nerava, rekonstruktivne hirurgije, kao i usluge drugog mišljenja u cilju postavljanja tačne i ispravne dijagnoze. Nakon lečenja, naši građani takođe obavljaju i kontrole i online medicinske konsultacije sa austrijskim specijalistima preko virtuelne klinike VPK Online Healthcare Center.

Onkološki centar ove bolnice – VPK Cancer European Academy Cancer Center – je najkompleksniji i najugledniji privatni centar za dijagnostiku i lečenje raka u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Pored njega, VPK obuhvata još 9 centara, pokrivajući time sve kliničke oblasti od konsultacija i prevencije, precizne dijagnoze do najsavremenijih tretmana i koristi najnovije terapijske pristupe i hirurške tehnike. U bolnici radi više od 350 lekara, većinom aktivnih i u praksi i u naučnim istraživanjima.

Prošle godine je Univerzitet Stanford čak 9 lekara ove bolnice uvrstio u prvih 10 odsto svetskih naučnika.

Među njima je i profesor Valter Klepetko, svetski poznat stručnjak za transplantaciju pluća koji je daleke 2012. godine vodio tim lekara koji su izvršili prvu transplantaciju pluća o trošku našeg Republičkog fonda.

„Počastvovani smo što smo drugu godinu zaredom primili priznanje jedne od “Najboljih bolnica na svetu“. Kroz zajedničku timsku viziju, posvećenost i fokus na kontinuirane inovacije, uspeli smo da održimo naš nivo kvaliteta u nezi koju pružamo našim pacijentima. Oni žele da ih leče lekari i bolnice koje su prepoznate po svojoj stručnosti i kvalitetu usluge, a sertifikat koji smo dobili svedoči o našoj posvećenosti da budemo lider u zdravstvu“, kaže Ema Hafner, šef marketinga i PR za međunarodne pacijente u Viener Privatklinik.

Zahvaljujući medicinskoj ekspertizi i visokim kompetencijama, bolnica VPK obezbeđuje interdisciplinaran, sveobuhvatan pristup medicinskim slučajevima i obezbeđuje personalizovano terapijsko rešenje za svakog pacijenta, tako da su šanse za oporavak maksimalne.

Izvor: Topone

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti