Kompanija Nelt ulaže u pametna skladišta i ekološke standarde

Kako prenosi Nova ekonomija, u 2019. godini neto prihodi Nelta porasli su za 50 miliona evra u odnosu na prethodnu godinu i iznosili su 950 miliona evra, a 15 miliona evra uloženo je u pametna skladišta i poslovni prostor u Beogradu i Istočnom Sarajevu, saopštilo je rukovodstvo te kompanije u svom izveštaju za 2018/2019. godinu.

Foto: Facebook (screenshot @Nelt)

Kompanija u svojoj ponudi pruža primenu potpunih rešenja u distribuciji i logističkim uslugama na tržištima u Jugoistočnoj Evropi i Podsaharskoj Africi.

Miloš Jelić, generalni direktor Nelt Grupe izjavio je da će kompanija nastaviti sa investicijama.

„U 2019. godini ostvarili smo 950 miliona evra neto prihoda, što predstavlja rast od 50 miliona u odnosu na prethodnu godinu. U ovom, trećem izveštaju o održivom poslovanju urađenom po GRI standardima o izveštavanju, predstavljamo delove naše organizacije i procese koji su temelj uspeha Nelt Grupe, organizacije koja danas zapošljava 4.000 ljudi u 15 kompanija, na 11 tržišta u Evropi i Africi“, rekao je Jelić.

U izveštaju se navodi i da je proširen Intermodalni trminal u Beogradu, kao i da će se nastaviti sa primenom novih tehnologija.

Dodaje se i da je obnovljena flota vozila u skladu sa eko-standardima, a stavljen je i akcenat na značaj reciklaže.

Prema rečima predstavnika kompanije, na svim tržištima na kojima posluje, ona teži da podigne ekološku svest, smanji zagađenje i efekte globalnog zagrevanja.

Nelt će, kako se naglašava, nastaviti saradnju sa fakultetima, kako bi se promovisao značaj obrazovanja za razvoj karijere.

Do sada je u kompaniji, kako se navodi u saopštenju, uveden i niz pogodnosti, kao što je kompanijski lekar, privatno zdravstveno osiguranje, posebna briga o porodiljama i rad od kuće.

Izvor: Nova ekonomija

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti