Kompanija „Behtel“ zainteresovana za projekte u energetskom sektoru

Photo-illustration: Pixabay

Predstavnici američke kompanije „Behtel“ zainteresovani su za ulaganja u obnovljive izvore energije u našoj zemlji, kao i za saradnju u oblasti energetike, navodi se na sajtu Vlade.

Juče je održan razgovor ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović sa predstavnicima „Bahtela“ pri čemu su ocenili da odličnu saradnju koja je započeta u sektoru infrastrukture i saobraćaja treba nastaviti i na polju energetike.

Ministarka je istakla da je za Srbiju važno da sarađuje sa jednom od najboljih svetskih kompanija kako bi realizovala projekte u energetskom sektoru. Ona je dodala da je resorno ministarstvo pripremilo nove zakone kako bi se stvorilo povoljno poslovno okruženje i otvorilo tržište za nove investicije.

„Ovo je važna godina za energetski sektor, pripremamo nacionalni plan za energetiku i klimu, radićemo na dekarbonizaciji, a hoćemo da povećamo proizvodnju iz obnovljivih izvora energije i unapredimo energetsku efikasnost, pri čemu su nam vaše znanje, iskustvo i primena novih tehnologija dobrodošli“, poručila je Mihajlović prilikom razgovora sa predsednikom „Behtela“ za Zapadni Balkan Stu Džonsom.

Džons je naveo da je ta kompanija zainteresovana da radi u Srbiji i na projektima vezanim za obnovljive izvorie energije jer smatra da naša žemlja treba da ulagaže u nove tehnologije u ovoj oblasti.

„Srbija može da prednjači u regionu kada su u pitanju vetroparkovi, solarna energia i korišćenje zelenog vodonika„, uveren je Đžons.

Ambasador SAD-a u Srbiji Entoni Godfri izrazio je zadovoljstvo zbog dosadašnje uspešne saradnje, naglasivši da je „Behtel“ svetski priznata kompanija koja je zainteresovana za projekte u energetskom sektoru u Srbiji.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti