Kako napreduje rekonstrukcija šabačkog naselja Benska bara?

Foto: Grad Šabac

Prvi deo Ulice kneza Lazara je asfaltiran, a u drugom delu, kao u Ulici kralja Petra u toku su pripremni radovi. Asfaltiranju je prethodila zamena dotrajalih vodovodnih cevi i podzemne infrastrukture.

Ovi radovi deo su velikog projekta rekonstrukcije naselja Benska bara u Šapcu u okviru kog će biti potpuno rekonstruisano pet ulica, urađeno novo dečije igralište, česma, ali i trotoari i biciklističke staze.

Benska bara će biti moderno naselje u kom će biti privilegija živeti, očekuje gradonačelnik Nebojša Zelenović koji je posetio radove u ovom delu grada.

Foto: Grad Šabac

„Počeli smo rekonstrukciju naselja Benska bara. Ovaj projekat je vredan 200 miliona dinara. To je naš odgovor svima koji kažu da nema kapitalnih projekata u gradu. Urađen je početak ulice kneza Lazara sa novim trotoarima i novim asfaltom. Sada se nalazimo u Ulici kralja Petra koja će poprimiti potpuno drugačiji izgled, a dobiće i biciklističke staze, kvalitetan novi trotoar i više mesta za parkiranje. Takođe ova će postati dvosmera ulica i biće lakša komunikacija. Kroz Ulicu kneza Lazara će ići i nova linija gradskog prevoza na 20 minuta“, objasnio je gradonačelnik.

On je najavio da će svaka ulica dobiti dodatne zelene površine i drveće.

„Kroz ovaj projekat će biti rekonstrisano pet ulica, rekonstruisaćemo javne prostore i parkove u ovom delu. Ostale ulice koje će biti rekonstruisane su Ulica dr Andre Jovanovića, kneza Miloša i kralja Dragutina. To bi trebalo da promeni način na koji se odvija život u ovom delu grada, da imamo više mesta za parkiranje, bolji saobraćaj, javni prevoz, autobuska stajališta i više zelenila. Radeći ovaj projekat uspeli smo da zamenimo i dotrajale vodovodne cevi u onim delovima naselja gde je to bilo neophodno. Sada je to kvalitetna infrastruktura za vodosnabdevanje i sva ostala podzemna infrastruktura. Verujem da će do kraja aprila svi radovi u Benskoj bari biti završeni. Imaćemo jedno novo dečje igralište kod stare arteške česme i novu česmu te verujem da će biti privilegija živeti u ovom delu grada“, smatra Zelenović.

Izvor: Grad Šabac

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti