Kako su Mačvani dobili kanalizaciju i asfalt zahvaljujući politici „dva na dinar“?

Nakon što je kroz ulicu Vojvode Stepe u Jevremovcu prošla i voda i kanalizacija, stigao je i asfalt. Šabac je ispratio inicijativu meštana i na svaki dinar koji su oni skupili za asfaltiranje ulice, iz gradske kase uloženo je dva dinara.

Foto: Grad Šabac

Upravo politika “dva na dinar” daje najbolje rezultate, smatra gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, koji je posetio radove u Jevremovcu.

„Na ovaj način uradili smo puteve i u najudaljenijim delovima našeg kraja. Mi ćemo svaku inicijativu ispratiti sa duplo više novca od iznosa koji građani skupe. Pozivam sve koji imaju ideju šta bi u njihovom kraju moglo da se uradi, da nam se jave. Novca ima dovoljno, radićemo sve dok bude lepo vreme. Zahvaljujem se građanima u ovoj ulici koji su skupili trećinu novca. Njihova ulica ima vodu i kanalizaciju, a evo sada je dobila i modernu saobraćajnicu. Možemo mnogo toga da uradimo zajedno. Šabac je ovih dana jedno veliko gradilište jer na osam različitih lokacija se izvode radovi“, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Foto: Grad Šabac

Milan Vasić, predsednik Mesne zajednice Jevremovac najavio je izgradnju vakumske kanalizacije na proleće koja će omogućiti da 700 domaćinstava dobije priključak. Pored toga, Jevremovac očekuje još nekoliko važnih infrastrukturnih projekata.

„Očekuje nas velika i važna investicija, spajanje Jevremovca i Letnjikovca. Radiće se put koji ide pored Novog groblja. Očekujem da će do kraja jeseni biti asfaltirana i ta ulica. Završavamo i drugu fazu ambulante u Jevremovcu. Do nove godine trebalo bi da primi pacijente, a stara ambulanta biće deo proširenog vrtića. Paralelno radimo dokumentaciju za vakumsku kanalizaciju, to je prva takva u Šapcu i nadam se da će na proleće zaživeti u Jevremovcu kada očekujemo prve radove i mogućnost za 700 domaćinstava mojih sugrađana da budu priključena na kanalizacionu mrežu“, kazao je Vasić.

Jevremovac očekuje i uređenje centra sela i seoskog groblja.

Izvor: Grad Šabac

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti