Jugoslav Milošević, generalni direktor i osnivač Elektrovata: Saradnja sa kompanijom Schneider Electric omogućuje nam da se vodimo svetskim standardima u svom poslovanju

Foto: Schneider Electric

Schneider Electric u ovoj godini proslavlja jubilarnih 20 godina na ovim prostorima. Za to vreme kompanija je razgranala mrežu domaćih partnera i namerava da je i dalje širi. To je jedan od važnih ciljeva Schneider Electric u Srbiji. Jedan od najstarijih partnera je i domaća firma Elektrovat.

“Kada imate Schneider Electric kao saradnika, onda ste na dobrom putu da svoje poslovanje podignete na viši novo.”, kaže na početku Jugoslav Milošević, generalni direktor i osnivač firme Elektrovat. On ističe da im je saradnja sa  kompanijom Schneider Electric omogućila da u svojim tehničkim rešenjima kombinuju vodeće svetske energetske tehnologije u realnom vremenu, uz visoku bezbednost i pouzdanost, energetsku efikasnost i održivost.

“Sve te stavke na najbolji način opisuju Schneider Electric, jer oni i jesu sinonim za bezbednost, pouzdanost, energetsku efikasnost i održivost, što su bilii i naši ciljevi u poslovanju, koje smo zahvaljući saradnji sa njima dosegli.”, objašnjava Milošević.

On se osvrnuo na početak saradnje sa ovom kompanijom, koja je započela davne 2001. godine, da bi 10 godina kasnije postali i partner Schneidera i stekli mogućnost obezbeđivanja licence za proizvodnju srednjenaponskih postrojenja i opreme pod brendom Schneider Electric.

Iste godine u ovu svrhu osniva se kompanija SNE Energy d.o.o. Čačak u koja postaje licencni partner kompanije Schneider Electric za pomenutu proizvodnju, čiji garant je Elektrovat.

2013. godine Elektrovat je implementirao Schneider Electric EcoStruxure rešenje i izgradio reprezentativan proizvodno-poslovni objekat u Čačku vredan 1,5 miliona eura, površine 1.550 m2. Reč je o objektu sa najvišim nivoom energetske efikasnosti. Primenjen je najsavremeniji multifunkcionalni sistem automatskog upravljanja čitavim objektom (Building-Management System – BMS). Sva ugrađena elektroenergetska, elektroinstalaciona oprema, oprema slabe struje i BMS-a proizvodnje je Schneider Electric.

Zahvaljujući izgradnji ovog objekta, Elektrovat je jedna od prvih kompanija u zemlji uvela sistem za upravljanje energijom ISO 50001:2011. Ovaj poslovni objekat u Čačku koristi ćerka firma SNE Energy d.o.o. za licencnu proizvodnju srednjenaponskih postrojenja (6-38,5kV) tipa RM6 i SM6 Schneider Electric.

Zbog izuzetnih rezultata i uštede, naredne godine ovaj sistem za grejanje i hlađenje urađen je i na postojećem objektu poslovne jedinice firme Elektrovat u Čačku po identičnom principu korišćenom kao na novom objektu, a sve radi daljih ušteda i povećanja energetske efikasnosti čitavog poslovnog kompleksa. Obe zgrade imaju nultu proizvodnju CO2.

“Prošle, 2021. godine dobili smo najviši nivo sertifikata, EcoExpert partner za kritično napajanje i automatizaciju trafostanica. Ovim sertifikatom, mi smo među prvih 5 odsto kompanija obučenih i sertifikovanih od strane Schneider Electric kao lideri u svojoj profesiji, uključujući upravljanje i kontrolu energije, automatizacije zgrade, osvetljenje i kontrole prostorija, digitalizacija električnih panela i upravljanje uslugama za električnu imovinu. Mi smo jedna od 46 kompanija u 23 zemlje koje predstavljaju najinovativnije partnere kompanije Schneider Electric”, istakao je direktor Elektrovata.

Foto: Schneider Electric

Na pitanje koliko je saradnja sa kompanijom Schneider Electric doprinela razvoju njihovog poslovanja, Milošević odgovora da Elektrovat uspeva da održi tržišnu konkurentnost uz profesionalnost bez kompromisa, kada je struka u pitanju, upravo zahvaljujući saradnji sa kompanijom Schneider Electric.

“Konkretnost i korektnost, preciznost, a nadasve iskrenost i poslovni moral prema svojim klijentima, ideja je vodilja našeg poslovanja, koju ostvarujemo zahvaljući tome što smo partner ove kompanije”, naglasio je direktor Elektrovata. “Pronašli smo zajednički interes za delovanje, rast i razvoj na obostrano zadovoljstvo već dugi niz godina. Naša partnerska saradnja je vezana dugogodišnjim ugovorima i odnosi se na geografsko područje Republike Srbije. Obzirom da Elektrovat po izvedenom poslu svojim klijentima nudi podršku i dugogodišnje održavanje i servisiranje opreme, kao i upravljanje opremom, naš benefit je mogućnost ove saradnje čiji je rezultat sigurno i prioritetno snabdevanje novom opremom, kao i rezervnim delovima”, objašnjava Milošević.

On ističe da proizvodi brenda Schneider Electric iz oblasti elektroinstalacija, niskonaponske distribucije, kao i upravljanja i automatizacije u industriji, srednjenaponska oprema kao i oprema za automatizaciju u energetici, imaju najbolji odnos cene i kvaliteta na našem tržištu, kao i dugogodišnju servisnu podršku. Pored kvaliteta brenda, kaže Milošević, potencijalnim partnerima bismo preporučili da budu spremni na konstantno učenje i usvajanje tehnologija, kroz stalne obuke i treninge koje organizuje Schneider Electric.

“Schneider Electric je kvalitetan brend, a sa timom Schneider Electric u Srbiji, koji odlikuje visoka mobilnost i stručnost, pronašli smo dobru sinergiju. To potvrđuju brojni uspešni zajednički projekti i činjenica da se saradnja sa ovom renomiranom kompanijom tokom godina intenzivirala i dobijala na svom obimu i kvalitetu. Ona je zasnovana na poverenju, međusobnom profesionalizmu i poslovnoj etici”, ocenio je Milošević i za kraj poručio da u narednim godinama očekuje dalji razvoj saradnje i podizanje na viši, složeniji i kvalitetniji nivo, na zadovoljstvo klijenata i poslovnih partnera.

Elektrovat, firma za proizvodnju opreme za distribuciju električne energije, danas je tržišno visoko pozicionirana kompanija sa primarnim delatnostima u oblasti elektroenergetike, automatizacije i upravljanja proizvodnim procesima, kao i scenskog osvetljenja i mehanike za pozorišta, televizijska i filmska studija.

Nakon tri decenije rada, stekli su reputaciju firme koja može da ispuni i najkompleksnije zahteve investitora, što je dovelo i do sticanja kapaciteta da veliki broj projekata odrade i po principu „ključ u ruke“.

Izvor: Schneider Electric

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti