JKP „Čistoća i zelenilo“ počelo s raspodelom novih kanti i kontejnera za komunalni otpad

Foto: Grad Zrenjanin

JKP ,,Čistoća i zelenilo’’ Zrenjanin počelo je sa raspodelom opreme za sakupljanje i reciklažu otpada, koja je pristigla početkom ove godine.

Nove kante i kontejneri za komnalni otpad u najvećem broju dodeljeni su najvećoj gradskoj zdravstvenoj ustanovi. U Opštu bolnicu „Đorđe Joanović“ dopremljeno je 30 kanti zapremine 120 litara i 10 kontejnera od 1,1 kubnih metara, a predstavniku bolnice donaciju je predao direktor JKP „Čistoća i zelenilo“ Nemanja Milinković.

Prisećanja radi, Grad Zrenjanin je, na osnovu ugovora s Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine, dobio na korišćenje 700 kanti i 25 kontejnera, čime će “Čistoći i zelenilu” biti omogućeno lakše iznošenje komunalnog otpada, uz obnovu postojeće opreme i poboljšanje trenutnih kapaciteta za odlaganje otpada na nivou gradskih škola, javnih ustanova i objekata. Takođe, akcija ima i evidentan ekološki značaj, jer će otpad biti odlagan na kvalitetniji i bezbedniji način, u nove kante i kontejnere.

Pročitajte još:

Pored bolnice, prethodnih dana rapoređeno je još 113 kanti.

Jedanaest gradskih osnovnih škola dobilo je po tri kante, a osam srednjih škola po četiri. Po pet kanti dobilo je šest sportskih objekata u Zrenjaninu, dok su po dve kante dodeljene verskim zajednicama, za potrebe devet crkava različitih konfesija.

Nakon dodele u Opštoj bolnici, na red dolaze i druge zdravstvene ustanove, domovi zdravlja, kao i objekti Predškolske ustanove Zrenjanin.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti