Javna rasprava o SRP „Zasavica” sredinom septembra

Foto: zasavica.org.rs/Siniša Graovac

Ministarstvo zaštite životne sredine oglasilo je Javni uvid u nacrt Uredbe o proglašenju i studiji zaštite Specijalnog rezervata prirode „Zasavica”.

Područje Specijalnog rezervata prirode „Zasavica” nalazi se na teritoriji opština Sremska Mitrovica i Bogatić i zahvata područja katastarskih opština Mačvanska Mitrovica, Salaš Noćajski, Noćaj, Zasavica, Radenković, Ravnje, Banovo Polje i Crna Bara.

Javni uvid u nacrt Uredbe o proglašenju i studiji zaštite Specijalnog rezervata prirode „Zasavica” održaće se u trajanju od 20 dana, od 24. avgusta do 12. septembra 2017. godine.

Nacrt uredbe o proglašenju Specijalnog rezervata prirode „Zasavica” i studija zaštite sa kartografskom dokumentacijom koje je izradio Pokrajinski zavod za zaštitu prirode biće izloženi na javni uvid svakog radnog dana od 9 do 14 časova u prostorijama Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode i Ministarstva zaštite životne sredine.

Javna rasprava o dokumentima o proglašenju i zaštiti u okviru koje će biti razmatrane primedbe dostavljene tokom javnog uvida održaće se u petak, 15. septembra 2017. godine, sa početkom u 12 časova u prostorijama Skupštine opštine Sremska Mitrovica.

izvor: ekologija.gov.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti