Jaguar će proizvoditi potpuno električnu Formulu E

Foto-ilustracija: Pixabay

Poznati proizvođač automobila Jaguar u budućnosti će proizvoditi potpuno električnu seriju Formule E. Kako se navodi u saopštenju kompanije, nova era Generacije 3 počinje sezonom 2022/23.

Kompanija radi na razvoju nove održive tehnologije koja će postaviti potpuno nova merila kvaliteta i koja će pomoći u tome da do 2025. godine Jaguar proizvodi samo električne modele. 

Stručnjaci Jaguara intenzivno rade na tome da sledeća generacija električnih automobila bude lakša i snažnija i da ima tehnologiju brzog punjenja.

Program koji se odnosi na Formule E doprineće strategiji kompanije da do 2036. godine dostignu nultu emisiju izduvnih gasova.

Kako su ranije najavili iz ove kompanije uložiće oko tri milijarde dolara u novu strategiju, a posebnu pažnju posvetiće kvalitetu jer im je on bitniji od količine proizvedenih i prodatih vozila. Tada su najavili da kupci neće moći da biraju između vozila na gas i hibridni pogon, jer će isključivo proizvoditi električne automobile.

Mnogi proizvođači automobila najavlju da će u bliskoj budućnosti početi da proizvode isključivo električne automobile. Zato se sve više novca ulaže u razvoj tehnologije električnih i autonomnih vozila, što znači da će automobili sa motorima na unutrašnje sagorevanje uskoro otići u zaborav.

Milica Radičević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti