Izložba “Natura 2000 u kadru” na Kalemegdanskoj tvrđavi

Foto: Levente Szekeres

Izložba foto-konkursa “Natura 2000 u kadru” svečano će biti otvorena 5. marta u 11 časova na Savskom šetalištu na Kalemegdanskoj tvrđavi

Foto-konkurs “Natura 2000 u kadru” zajednički su organizovali Energetski portal i projekat  “EU za Naturu 2000 u Srbiji”. Tokom trajanja konkursa pristiglo je više od 1.500 fotografija, svi učesnici, i profesionalni i amaterski fotografi, pokazali su izuzetne veštine da uhvate i ovekoveče nezaboravan trenutak u prirodi.

Cilj izložbe je prikazivanje važnih vrednosti biodiverziteta i prelepih pejzaža u Srbiji kroz neverovatne fotografije, kao i podizanje svesti javnosti o značaju očuvanja prirode, raznovrsnosti flore i faune i prednostima mreže Natura 2000 za Srbiju.

Foto izložba „Natura 2000 u kadru“ donosi čuda Srbije u glavni grad i kroz šetnju parkom Veliki Kalemegdan, posetioci će imati prilike da uživaju u prelepim pejzažima i vrstama Srbije zahvaljujući neverovatnom radu srpskih fotografa. Kao i svake godine, 3. marta, obeležavamo Svetski dan divljih vrsta što je i razlog zašto je odlučeno da foto izložba bude otvorena u istoj nedelji marta.

Natura 2000 je najvažniji instrument u EU politici o prirodi i biodiverzitetu i ona uspeva da osigura dugoročni opstanak najvrednijih i najugroženijih vrsta u Evropi, kao i staništa u EU. Delegacija Evropske unije u Srbiji podržava Srbiju kroz ulaganje od 1,5 miliona evra za oporavak i zaštitu prirode.

Foto izložba će biti otvorena na Kalemegdanskoj tvrđavi tokom marta i aprila 2021. godine.

Svečanom otvaranju prisustvovaće ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i šef delegacije EU u Srbiji, ambasador Sem Fabrici.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti