Izložba „Karavan za klimu“ otvorena u Vranju

Foto: Grad Vranje

U maloj sali Galerije Narodnog muzeja gradska većnica Zorica Jović otvorila je izložbu „Karavan za klimu“, u organizaciji Francuskog instituta u Srbiji, Ambasadora održivog razvoja i životne sredine i OŠ „Bora Stanković“ iz Tibužda.

„Lokalna samouprava i rukovodstvo grada su uvek tu da podrže sve aktivnosti koje se tiču ne samo Eko škola, nego kompletnog obrazovanja i vaspitanja kako u osnovnim, tako i u srednjim i visokim školama u gradu“, naglasila je Zorica Jović. Ona je izrazila zadovoljstvo što se ekološka svest probudila i što sve veći broj škola učestvuje u realizaciji brojnih projekata za zaštitu životne sredine.

Aleksandra Mladenović, predsednica Ambasadora održivog razvoja i životne sredine, zahvalila se gradu i eko školama što su omogućili da se ovaj karavan zaustavi u Vranju. Projekat „Karavan za klimu – Svi aktivni u borbi protiv klimatskih promena!“  ima za cilj da ukaže na probleme klimatskih promena, podigne svest o postojanju ovog globalnog problema i pokrene na aktivnosti građanstvo, privredu, javne ustanove i donosioce odluka. Projekat promoviše jednostavna i operativna rešenja koja svako od nas na svom nivou može da primeni i da se na svoj način bori protiv klimatskih promena.

Izložba broji po 9 panoa na srpskom i francuskom jeziku, modele obnovljivih izvora energije, kao i pano sa kvizom za proveru znanja iz ove oblasti. Izložba je namenjena  deci i odraslima i biće otvorena do 28. decembra.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti