Izabrani najbolji predlozi za očuvanje prirode u zaštićenim područjima

Foto-ilustracija: Pixabay (herbert2512)

Uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji i Ministarstva zaštite životne sredine, Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) odabrao je najbolje predloge koji su stigli kao odgovor na „Javni poziv za unapređenje prirodnih vrednosti u zaštićenim područjima“. Ovaj poziv je bio namenjen organizacijama civilnog društva koje se bave zaštitom životne sredine i klimatskim promenama, a raspisan je u okviru projekta „EU za Zelenu agendu u Srbiji”, u aprilu ove godine.

Na poziv je stigla 31 prijava, a tim nezavisnih eksperata je izabrao 13 projektnih predloga koji će dobiti finansijsku podršku kako bi bili sprovedeni u praksi.

Spisak izabranih projektnih predloga možete pogledati OVDE

Pročitajte još:

Očekuje se da će odabrani predlozi doprineti unapređenju zaštite i očuvanju biodiverziteta, posebno ugroženih vrsta, kao i povećanju otpornosti prirodnih staništa na izmenjene klimatske uslove. Takođe, pozitivno će uticati na dobrobit lokalnog stanovništva u područjima u kojima će se realizovati.

Projekat „EU za Zelenu agendu u Srbiji“, uz tehničku i finansijsku podršku Evropske unije i u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, sprovodi UNDP u saradnji sa Ambasadom Švedske i Evropskom investicionom bankom (EIB), uz dodatna finansijska sredstva koja su obezbedile vlade Švedske, Švajcarske i Srbije.

Izvor: UNDP

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti