Istražne bušotine nisu predviđene na teritoriji opštine Topola

Foto-ilustracija: Pixabay

O geološkim istraživanjima plemenitih i obojenih metala na lokalitetu Rudnik, na kojem istražni prostor delom obuhvata i teritoriju opštine Topola razgovarali su ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, predsednik Opštine Topola Igor Petrović i član Opštinskog veća te lokalne samouprave Dragan Jovanović.

Mihajlović je tom prilikom rekla da je istražno pravo izdato u skladu sa uslovima koje izdaje Zavod za zaštitu prirode, kao i Zavod za zaštitu spomenika kulture, a u ovom slučaju su traženi i dodatni uslovi od same opštine Topola, čime su iz projekta izuzeti svi lokaliteti koji su vezani za vodozahvat i sve što je Zavod za zaštitu prirode preporučio.

“Pri tome, nijednog trenutka nije bilo predviđeno da se izvode geološke istražne radnje na teritoriji opštine Topola u naredne tri godine, koliko traje istražno pravo”, istakla je ona, navodi se u saopštenju. 

Ministarka je navela da nadležni ostaju otvoreni za sva dodatna razjašnjenja koja su potrebna kako bi građani, kao i sama lokalna samouprava, imali sve neophodne informacije.

Energetski portal

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti