Istraživački seminar za osnovce na Goču

Foto-ilustracija: Pixabay

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević otvorio je na Goču mini istraživački seminar „Naučni kontakt ili Igrom do nauke“, koji se bavi promocijom interdisciplinarnosti, odnosno „STEM“ obrazovanja (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Na seminaru učestvuje 40 učenika sedmog i osmog razreda osnovnih škola u Kruševcu, Jagodini, Kragujevcu i Čačku, koji su talentovani za matematiku i fiziku i pokazuju posebno interesovanje za proširivanje znanja iz tih oblasti.

Kada je reč o fizici, učenici će moći da ispituju UV zračenje na Goču, baviće se obnovljivim izvorima energije, meteorologijom i astronomijom.

Zaljubljenici u matematiku baviće se vezom između te naučne discipline i društvenih igara, kao i vezom matematike i umetnosti.

Ministar Šarčević je posetio i OŠ „Stefan Nemanja“ u Studenici, odnosno njeno istureno odeljenje u Rudnu. Za to odeljenje, u kojem nastavu pohađa osam učenika i tri predškolca,

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kupilo je minibus, kako bi đaci imali siguran prevoz od kuće do škole.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti