Izložba fotografija „Karaš – Nera“

 

Foto: Pokrajinski zavod za zaštitu prirode

U Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode prošlog četvrtka je otvorena izložba fotografija „Karaš – Nera“ autora Geze Farkaša.

Na otvaranju izložbe se obratila dr Biljana Panjković, direktorica Zavoda i istakla da je autor Geza Farkaš napravio izvanredne fotografije PIO „Karaš – Nera“ koje krase nedavno objavljenu istoimenu fotomonografiju.

Navela je da je gospodin Farkaš i autor fotomonografija „Slano Kopovo“ i „Labudovo okno“ iz edicije Ramsarska područja Vojvodine.

Dr Ratko Bajčetić, pomoćnik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine je naveo da će resorni Pokrajinski sekretarijat i dalje pomagati ovakve izložbe koje promovišu nova zaštićena prirodna dobra Vojvodine i da je fotografija najbolji način da se prezentuje priroda.

Autor fotograf Geza Faraš se zahvalio svima koji su izdvojili vreme i došli na otvaranje izložbe. Naveo je da u celom procesu stvaranja najviše uživa na terenu u prirodi, da mu je svaka fotografija draga i da zahteva veliko strpljenje i dugotrajno čekanje.

Izložba će biti otvorena do 11. novembra ove godine.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti