Investicija od 4,5 miliona dinara za asfaltiranje u Mokroj Gori kao podstrek seoskom turizmu

Foto: Grad Užice

Na teritoriji Užica nastavljeni su radovi na saobraćajnoj infrastrukturi, kako u seoskim tako i u gradskim mesnim zajednicama. Ove godine u Mokroj Gori ugovoreno je asfaltiranje pet putnih pravaca u ukupnoj dužini 1.600 metara za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno oko 4,5 miliona dinara.

Direktor JP „Užice razvoj“ Nikola Maksimović navodi da je u ovoj mesnoj zajednici prethodnih godina malo asfalta urađeno, prioritet je bio izgradnja atarskih puteva, a sada je na red došlo asfaltiranje saobraćajnica.

„Veliki broj naših sugrađana se vraća u Mokru Goru sa namerom da formiraju turistička seoska domaćinstva, pa smo u dogovoru sa predstavnicima mesne zajednice postavili prioritete za asfaltiranje kako bismo podstakli i podržali razvoj seoskog turizma“, objasnio je on.

Foto: Grad Užice

Osim putnih pravaca u Mokroj Gori biće, prema rečima Nikole Maksimovića, rekonstruisana i autobuska okretnica, kao i košarkaško igralište osnovne škole.

Član Gradskog veća Vladimir Sinđelić naveo je da je Mokra Gora prepoznata kao veliki turistički potencijal, pa Grad Užice poslednjih godina sve veći akcenat stavlja na uređenje putne infrastrukture u ovoj mesnoj zajednici.

JKP „Niskogradnja“ trenutno izvodi radove u Mokroj Gori i Drežniku, a naredne nedelje mašine će biti prebačene u Stapare i Ravni.

Izvor: Grad Užice

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti