Intenzivnija saradnja Srbije i Crne Gore u oblasti zaštite životne sredine

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

U sklopu samita lidera inicijative ,,Otvoreni Balkan“, ministarka Irena Vujović sastala se sa ministarkom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore Anom Novaković Đurović.

Tokom bilateralnog sastanka ministarke su razgovarale o zajedničkim aktivnostima i saglasile se da je neophodno da Srbija i Crna Gora još intenzivnije sarađuju u oblasti zaštite životne sredine.

,,Danas sam sa koleginicom Novaković Đurović još jednom prošla kroz detalje Memoranduma o razumevanju i saradnji u oblasti zaštite životne sredine, koji će uskoro potpisati naša dva resorna ministarstva’’, rekla je ministarka i dodala da je taj dokument važan, jer će se njime bliže definisati zajedničke aktivnosti i na taj način ubrzati rešavanje ključnih pitanja u ovoj oblasti koja je važna za obe države.

,,Složile smo se da je neophodno da jačamo regionalnu saradnju i da zajedno u kontinuitetu unapređujemo stanje životne sredine, jer to je od značaja za naše građane’’, izjavila je ministarka.

Navodi da je upravo Memorandum osnov za intenziviranje prekogranične saradnje, a prostor za zajedničko delovanje vidi pre svega u oblasti upravljanja otpadom.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti