Inđija uskoro dobija uređen park

Foto: http://www.indjija.net
Foto: http://www.indjija.net

Park u centru kod Gimnazije godinama se nalazi u lošem stanju a u narednom periodu preduzeće se radovi kako bi Inđija dobila atraktivan i uređen park.

– Ono što je u razmatranju je da ćemo postaviti fontanu a ostalo je da vidimo kakav će biti oblik obzirom da ne želimo da izgubimo mnogo zelene površine koja je trenutno u parku, ali ćemo svakako jedan deo zelene površine morati da suzimo kako bi dobili ozbiljniji trg, izjavio je Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija.
Govoreći o zelenim površinama, direktor JKP „Komunalac“ Dušan Lemaić najavio je uređenje i pošumljavanje postojećih parkova u Inđiji.

Planiramo uređenje parka Vašarište gde ćemo posaditi sadnice i postaviti novi mobilijar. Trenutno imamo 300 sadnica bresta a u postupku smo nabavke 200 sadnica kestena, Dušan Lemaić, direktor JKP „Komunalac“.

Poznato je da na potezu od Kulturnog centra ka železničkoj stanici Inđija ima drvored kestenova koji je veoma star i ugrožava bezbednost prolaznika, pa opštinske vlasti imaju ideju da na tom mestu posade mlade sadnice.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti