Hrvatska pokrenula Facebook stranicu o EU Ecolabel znaku

Foto: mzoip.hr

Ministarstvo zaštite životne sredine i energetike Hrvatske pokrenulo je na Facebooku stranicu „EU Ecolabel Hrvatska“ kako bi se poslovni sektor i javnost što bolje upoznali sa ovim prestižnim znakom zaštite okoline Evropske unije.

Znak zaštite okoline EU Ecolabel službena je dobrovoljna oznaka Evropske unije kojom se označavaju proizvodi i usluge sa manje nepovoljnim uticajem na okolinu tokom životnog ciklusa, u odnosu na slične ili iste proizvode i usluge iz iste skupine proizvoda. Potrošači se mogu potpuno pouzdati u logotip znaka EU Ecolabel jer svaki proizvod prolazi zahtevan postupak provere njegovog uticaja na okolinu u svim fazama životnog ciklusa.

Iako je program dodele EU Ecolabel dobrovoljan, znak je izrazito konkurentan i stotine kompanija širom Evropske unije priključuju se programu i za svoje proizvode dobijaju znak EU Ecolabel. Ulaskom Hrvatske u Evropsku uniju preuzet je program dodele znaka EU Ecolabel, a nacionalno telo za realizaciju programa je Ministarstvo zaštite životne sredine i energetike.

izvor: mzoip.hr

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti