Grupa mladih Nišlija očistila Kamenički vis od smeća

Foto: „The soul of mountains“

Protekle nedelje Nišlije iz grupe „The soul of mountains“, koja za sada postoji sam na internetu, očistila je od smeća jedno od najposećenijih niških izletišta Kamenički vis.

Kako navode iz ove grupe, na izletištu ih je zateklo smeće sa svih strana i pune kante, pa apeluju na građane da ne bacaju đubre, kao i na nadležne da češće posećuju i čiste izletiša.

U roku od 4 sata, kaže jedan od članova grupe Igor Stupar, Kamenički vis je bio potpuno čist.

„Drug Uroš je pre nekih sedam dana primetio, kada je bio na Kameničkom, da je mnogo prljavo, da je đubre  svuda, da su kante prepune i da je više od pola kanti polomljeno. Vidikovac je kompletno uništen. Nakon dva dana odlučili da smo da se okupimo i sve počistimo“, kaže Stupar.

Napunili su, kako kaže, 35 kesa od 120 litara, kojima su skoro do vrha napunili kontejner.

Od internet grupe „The soul of mountains“ članovi planiraju da naprave udruženje, a glavni cilj je da osveste omladinu po pitanju prirode, kao i da se što više ljudi približi prirodi.

„Tu su i drugi ciljevi, a to je da zaštitimo i sačuvamo prirodu, pomognemo planeti. Uglavnom su to mladi ljudi, i naravno svi su dobrodošli kod nas“, poručuje Stupar.

Inače, čišćenju Kameničkog visa prethodile su akcije čišćenja planinarskih staza.

„Kada se spustamo sa nekog vrha, spremne su rukavice i kese i uvek se čisti. Planine već sijaju gde god da se pojavimo“, navodi Stupar.

Poručuje da će grupa nastaviti sa akcijama dok Niš ne bude sijao od prirodne lepote.

Izvor: Južne vesti

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti