Grad Vranje prvi dobija novu opremu za sakupljanje otpada

JKP Gradska čistoća

Javno komunalnom preduzeću u Vranju uručena je nova oprema za sakupljanje i reciklažu otpada koju je obezbedilo Ministarstvo zaštite životne sredine. Reč je o 140 novih kontejnera i još toliko kanti za otpad koje su prvi put uručene u Vranju, dok će još 34 loklne samouprave u narednom periodu dobiti novu opremu, navodi se na sajtu Ministarstva.

Kako ističe ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, na ovaj način pružena je značajna podrška lokalnoj samoupravi i, pre svega, javno komunalnom preduzeću, jer će doprineti sa grad bude čistiji.

Međutim, Vujović je podsetila da ovo nije jedini ekološki projekat u Vranju već je Ministarstvo izdvojilo i 17,7 miliona dinara za sufinansiranje dva projekta u Vranjskoj Banji čija će realizacija omogućiti da se na sistem grejanja na termalnu vodu priključi oko 60 novih stambenih objekata.

“Time će kotlovi u domaćinstvima koja se greju na drvo i ugalj biti zamenjeni, što će doprineti smanjenju emisije ugljen – dioksida i drugih štetnih materija u vazduhu koje dolaze od indvidualnih ložišta. Vodimo računa o potrebama svih građana Srbije i trudimo se da pomognemo gradovima i opštinama da realizuju projekte koji podižu kvalitet života građana”, rekla je ministarka.

Ona je poručila da Grad Vranje može i u budućnosti da računa na podršku resornog ministarstva u realizaciji projekata koji imaju za cilj unapređenje životne sredine.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti