GAI akcija za Svetski dan zaštite životne sredine

Foto: Green Art Inkubator Promo

Green Art Inkubator (GAI) poziva svoje čitaoce i pratioce da učestvuju u zajedničkoj inicijativi povodom Svetskog dana zaštite životne sredine.

Ovaj dan se obeležava svake godine, 5. јuna u više od stotinu država širom sveta, a organizuju se različite akcije sa idejom promene ekološke svesti vlada, privrede i stanovništva u celini, u pravcu odgovornijeg ponašanja prema svom okruženju. U ovim akcijama, svake godine učestvuje više od pola milijarde ljudi.

Zemlja domaćin ove godine je Švedska, a centralni događaj biće održan pod sloganom Only One Earthsa fokusom na promene koje bi trebalo napraviti zarad zdravijeg života u skladu sa prirodom.

Inicijativa Green Art Inkubator je usmerena ka pružanju podrške i osnaživanju institucija i organizacija u kulturi u pravcu zelene transformacije, te pronalaženju spona između umetničkog i ekološkog delovanja.

„Zato vas pozivamo da se uključite u zajedničku akciju obeležavanja ovog važnog datuma i sa nama podelite priče o umetničkim delima koja vas asociraju na klimatsku krizu, ali pre svega pozivaju na zaštitu životne sredine i stupanje u akciju. Takođe, šaljite nam i vaše autorske fotografije, pesme, priče, kratke video snimke ili druge umetničke formate koji su nastali podstaknuti ovakvim idejama. Čekamo i radujemo se vašim izborima“, saopštili su iz GAI.

Izvor: Green Art Inkubator

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti