FIAT predstavio novi električni model koji će se proizvoditi u Srbiji

FIAT je nedavno proslavio 125. rođendan, a tim povodom kompanija je predstavila svoj novi model automobila pod imenom “Fiat Grande Panda”.

Kako su saopštili iz Stelantisa, najmlađi pripadnik porodice Panda kreiran je po uzoru na model iz 1980-ih, a biće dostupan u hibridnoj i potpuno električnoj varijanti.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Mattia Rosati (@mrrobot3.0)

„Najbolji način da proslavimo 125 godina FIAT-a je da počnemo da pišemo prve stranice naše budućnosti, počevši od nove Grande Pande”, rekao je generalni direktor FIAT-a, Olivije Fransoa.

Grande Panda je prvi model nove globalne linije zasnovane na multi-energetskoj platformi Smart Car koja funkcioniše u svakom regionu u svetu. To omogućava brendu da kreira mnogo različitih vozila i odgovori na potrebe kupaca širom sveta.

Ovo vozilo spada u kategoriju B segmenta, dugačko je nešto ispod četiri metra, a karakterišu ga čiste linije i dobro organizovana unutrašnjost.

Za novu Pandu iz kompanije kažu da je “dizajnirana da osvoji ulice sveta”, a najpre će se prodavati u Evropi, Bloskom Istoku i Africi.

U Grande Pandu se komforno može smestiti pet osoba, pa ga opisuju kao savršeno porodično vozilo pogodno za urbanu mobilnost. Ovaj kompaktni automobil biće prepoznatljiv po svetlim bojama, a jedna od najzastupljenijih biće žuta.

Pročitajte još:

Proizvodnja planirana u Srbiji

Kako javljaju domaći mediji, proizvodnja novog Pande odvijaće se u Kragujevcu gde je i sastavljen prvi model koji je predstavljen u Torinu.

RTS javlja da je Grande Panda već viđena na italijanskim ulicama tokom snimanja promotivnog spota, a upravo taj automobil proizveden je u Srbiji.

Iz Stelantisa su javili da je Srbija izabrana još pre nekoliko meseci kao deo njihovih investicija u inostranstvu, pa će se pored modela Fiat 500L, u Kragujevcu proizvoditi i ova Panda na električni pogon.

Milena Maglovski

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti