ESCO – konferencija o energetskoj efikasnosti sutra u PKS

Energetski pasos2

U sredu 24. septembra 2014. godine u prostorijama Privredne komore Srbije biće održana konferencija „ESCO šansa za unapređenje energetske efikasnosti“.

Cilj ove konferencije je da predstavi Regionalni program energetske efikasnosti (REEP) za Zapadni Balkan koji će uvesti ESCO koncept u domaće kompanije. Kroz ovaj program, u okviru pilot projekta, u narednom periodu javne ustanove će imati priliku da unaprede svoju energetsku efikasnost.

Na konferenciji će biti održana predavanja „Omogućavanje realizacije ESCO/PPP projekata transponovanjem EU Direktive 2006/32/EC: Ključne odredbe o energetskom učinku u Srbiji“ i „Podrška ulaganju privatnog sektora u energetsku efikasnost javnog sektora, u vidu tehničke pomoći“ i finansija, kao i panel diskusija „Vodeći primer: ESCO-Pilot projekti u Srbiji – zajednički napor javnih i privatnih partnera“.

Neki od učesnika konferencije biće i ministar rudarstva i energetike gospodin Aleksandar Antić sa pomoćnikom ministra gospodinom prof. dr Milošem Banjcom, njegova ekselencija ambasador Kraljevine Holandije gospodin Laurent Stokvis, predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), predstavnici Ministarstva privrede, Ministarstva finansija, Ministarstva građevine, transporta i infrastrukture, kao i delegacija Evropske unije.

Konferenciju „ESCO šansa za unapređenje energetske efikasnosti“ organizuju Centralno evropski forum za razvoj (CEDEF), Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Ministarstvo rudarstva i energetike i Privredna komora Srbije.

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti